SSL Certificaten

Secured Sockets Layer, afgekort en beter bekend als SSL is een beveiligingsprotocol voor websites. Met name als u zaken op uw website gebruikt zoals forums, inlog pagina's en dergelijke is het heel belangrijk dat de ingetypte gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord niet te volgen zijn voor kwaadwillenden. Met SSL heeft u een beveiligde versleutelde verbinding tussen uw bezoekers en uw website.

Wanneer uw SSL certificaat is geïnstalleerd en uw website juist is ingesteld, zal de http:// in uw domeinnaam veranderen in https:// wanneer u naar uw website gaat via uw browser, en er komt een (groen) slotje voor uw domeinnaam te staan, zoals u hier kunt zien:
(Mozilla Firefox)
(Google Chrome)

Indien u geen slotje krijgt te zien, dan is uw certificaat niet goed geïnstalleerd of uw website niet juist ingesteld.
Om uw website goed in te stellen, moet u de opdracht geven om alle links naar uw website om te zetten van http:// naar https://
Om dit te doen moet u een .htaccess bestand aanmaken, of het bestand aanpassen indien deze al aanwezig is. U kunt dit bestand aanmaken met bijvoorbeeld Kladblok of WordPad, sla het bestand op als: .htaccess. Dus met een punt aan het begin. Kopieer onderstaande gele tekst en plak deze in uw .htaccess bestand:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]


Sla het .htaccess bestand op en upload deze naar de root directory van uw website. Dit is de plek waar al uw website bestanden en mappen staan (zoals index.html of index.php e.d.).
Zo hoeft u niet alle links binnen uw website aan te passen, en ook zullen externe links van andere websites naar uw website meteen omgezet worden naar de beveiligde verbinding https://

Het kan zijn dat u geen groen slotje te zien krijgt maar een slotje met een oranje gevarendriehoekje. Dit betekend dat er bepaalde zaken op uw website toch niet beveiligd zijn. Meestal zijn dat afbeeldingen. Check op welke pagina dit voorkomt en verander de bestandslocatie van:
(dit is een voorbeeld)
/images/afbeelding.jpeg
naar:
https://uwdomeinnaam.nl/images/afbeelding.jpeg

Heeft u hulp nodig bij de installatie van uw SSL certificaat, of het instellen van uw website? Of heeft u ons advies nodig of u een SSL certificaat nodig heeft voor uw website, en zo ja welke? Ons support team is u graag van dienst.U kunt SSL Certificaten bij Maastricht Hosting kopen vanaf €10,- per jaar.© Copyright 2021 Maastricht Hosting. Alle rechten voorbehouden.